Direktor škole – Kristina Mrđa

Kristina Mrđa, profesor srpskog jezika i književnosti.

Diplomirala je na Filozofskom fakultetu u Banjoj Luci, magistrirala u Sjedinjenim Američkim Državama, na American Heritage University California, gdje je ( nakon provedenih istraživanja u B i H, Maleziji i Singapuru ), u Kaliforniji odbranila magistarski rad na temu ” Uloga i značaj lokalnih jezika u sistemu poslovnih komunikacija.”

Kao književnik, Kristina Mrđa je član Društva pisaca B i H, Udruženja književnika Srpske te PEN-a. Predsjednik je Aktiva direktora srednjih škola banjalučke regije .

Piše poeziju, književnu kritiku, eseje i prozu, Objavila je tri knjige poezije, ” Poput sna” ( 2000 ), ” Decembar na palubi ” ( 2002 ), zatim, izabrane pjesme ” Mjesto za ovdje,vrijeme za sada ” ( 2012 ).

Pjesme su joj prevođene na njemački, mađarski, španski i bugarski jezik, a knjiga ” Decembar na palubi ” prevedena je na njemački jezik i objavljena kao dvojezično izdanje. Poezija Kristine Mrđe zastupljena je u značajnim književnim časopisima i u nekoliko antologija ( ” Putem kulture u novi milenijum “-Zadužbina Petar Kočić Banja Luka – Beograd, 2002; ” Knjiga nad Banjalukom”- Udruženje književnika Srpske, 2006 ; ” Ex Privata ” Ivo Andrić- Besjeda Banjaluka-Beograd, 2011, ” Izgubljene zvijezde”, 2008…) Zaposlena je u Tehničkoj školi od 2004., a na mjestu direktora ove ustanove od 2010.godine.

  • Pomoćnici direktora:
    Jelena Jocović, profesor engleskog jezika
    Mladen Aničić, master dipl. inž. saobraćaja